Askøy Kommune

Det er en glede for meg å ønske velkommen til NM i friidrett på Ravnanger. Vi er stolte av at dette arrangementet ble lagt til vår kommune.

NM i friidrett er det første av to store idrettsarrangementene som går av stabelen på Askøy. Det neste blir sykkel VM med oppstart 17. september 2017.

Idrett er fredelig kappestrid mellom flotte idrettsutøvere som har forberedt seg i lange tider og lagt ned utallige treningstimer. Vi kan trygt si at idretten er et forbilde for resten av samfunnet. Den er ikke bare konkurranse, den er også fellesskap som gir glede ved å gjøre noe sammen. Idretten engasjerer fra barndom til godt voksen alder, enten det er som aktiv utøver eller som publikum.

Askøy er Hordalands største landkommune. Vi er en vekst­kommune med en ung befolkning med stort fokus på folkehelse og oppvekstmiljø for barn og unge. I dette arbeidet er det frivillige lagsarbeidet en viktig medspiller og aktør.

Som ordfører i Askøy er jeg stolt av vårt flotte og mangeartede kulturliv, ikke minst innenfor idrett, sang og musikk. Kommunens mange idrettslag har gjennom mange år vist bredde og kvalitet på høyt nivå. Dette har vi lov til å fremheve og være stolte av.

Ask Idrettslag er en stor og viktig aktør for idretten på Askøy. Takket være en ustoppelig dugnadsinnsats og pågangsmot fra lagets ildsjeler, foreldre, og bygdefolk med flere, tar laget ansvar for arrangement etter arrangement.

Men lagets engasjement strekker seg langt. Parallelt med plan­­leggingen av NM- arrangementet har Ask Idrettslag i vår sam­arbeidet med skoler på Askøy for økt fokus på idrett generelt og friidrett spesielt.  

Jeg vet at NM i friidrett 2016 er i gode arrangør-hender og at det er gjort et grundig forarbeid for at dagene på Ravnanger skal bli en riktig folkefest. Vi gleder oss til konkurransen, ønsker de aktive lykke til med innsatsen og håper alle får en flott opplevelse her hos oss i Askøy.

Til publikum vil jeg si: La oss gi arrangørene og de aktive all den støtte og entusiasme de fortjener. Slutt opp om hele arrangementet!

Velkommen til fine idrettsdager på Askøy.

– Terje Mathiassen, ordfører